Naloksonkurset

Alle som skal dele ut nalokson nesespray må ha deltatt på Naloksonkurset. Kurset er nettbasert og tar ca 40 minutter å gjennomføre. Kurset omhandler temaer som Naloksonbruk, overdosegjenkjenning, hvordan håndtere en overdose, hvordan forebygge en overdose, med mer. 

Med Naloksonkurset som kunnskapsgrunnlag inn i samtaler og utdeling av sprayen, legges det vekt på forebygging og overdosehåndtering i tillegg til det å tilby motgifts-medikament. Naloksonprosjektet har alltid vært mer enn bare Nalokson nesespray: kunnskapsformidling om hvordan å forebygge overdoser står helt sentralt i prosjektet.

Naloksonkurset er ment for personal, uavhengig av profesjonsbakgrunn, og har som hensikt å sørge for at nalokson nesespray deles ut på en informativ og faglig god måte til den som får med seg sprayen. En naloksontrening med akutthjelperen tar som regel mellom fem og 30 minutter.

Dersom du bare ønsker å lære om nalokson, trenger en oppfriskning eller er nysgjerrig, er du også hjertelig velkommen til å ta kurset.

Ta kurset på naloksonkurs.no

 

Publisert 12. feb. 2020 09:27 - Sist endret 30. aug. 2022 14:03